Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 17 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
6 pareri

Electrificator de demarcatie 05/12kv generator gard electric

0 stars: 0.00 din 0 pareri

300 lei Lei
Brand
ELD05/12Kv
Pe stoc
Nu
Out Of stock
Descriere
Electrificatorul de demarcatie produs de firma noastra este un Generator de impulsuri electrice de inalta tensiune alimentat la tensiunea retelei de 220Vca, destinat sa alimenteze un gard electric neletal.

Gardul electric este o structura realizata din fire metalice (si sintetice in diferite culori) impletite sau rasucite cu diferite grosimi sau latimi, acestea fiind montate pe suporti izolanti special confectionati in acest scop.

Firele pot fi montate pe stalpi in unul sau mai multe randuri, in functie de necesitati protejand astfel un perimetru de intrusi sau demarcandu-l in cazul folosirii la parcele de pasunat.

Gardul electric astfel alimentat nu prezinta pericol pentru viata si sanatatea oamenilor ori animalelor, el generand impulsuri electrice de inalta tensiune (cca 12.000 V) si intensitate mica pentru scurt timp, suficiente pentru indepartarea intrusilor ori demarcandu-l in cazul pasunatului (Pastor electronic). Atingerea oricarui fir al gardului de catre un intrus sau un animal, are ca efect instantaneu o descarcarea energiei electrice prin corpul acestuia, socul electric generat fortandu-l imediat sa se retraga.

Instalarea.
Electrificatorul de demarcatie se monteaza langa gardul electric efectiv, protejat de actiunea directa a intemperiilor (ploaie, soare).

Electrificatorul este rezistent, simplu de utilizat, instalalarea efectuandu-se astfel incat sa nu prezinte pericol pentru oameni (sperietura mai mult), animale sau mediul inconjurator si pe cat posibil acolo unde nu au acces copii. Pentru realizarea unui gard electric se foloseste un singur electrificator de demarcatie indiferent de numarul de fire folosite, acestea legandu-se in serie sau paralel.

Intre doua perimetre sau parcele, deservite separat de doua electrificatoare, lasati un spatiu mai mare de 2 metri. Cand gardul electric se invecineaza cu un drum de acces sau strada, se utilizeaza obligatoriu tablite de atentionare : “ATENŢIE! GARD ELECTRIC”.

Aparatul functioneaza cu randament maxim numai daca se face o impamantare buna cu un tarus metalic, introdus in pamant cca 1 m adancime, si nu se lasa iarba sa creasca pana la nivelul gardului ori ramuri de copaci sa il atinga, pentru a impiedica scurtcircuitarea acestuia.

Conectarea si verificarea instalatiei..
1. Se conecteaza prima data borna “Pamant” de pe electrificator, la impamantare.
2. Se conecteaza gardul electric la borna (bornele) “Linie”
3. Se conecteaza aparatul la Reteaua electrica de 220Vca.
4. Se verifica functionarea aparatului prin urmarirea dispozitivelor luminiscente , respectiv aprinderea LED-ului in dreptul caruia scrie “Impuls”, in ritmul impulsurilor electrice generate si a LED-ului pentru reteaua de 220Vca.
5. Verificarea “Liniei”, respectiv tensiunea pe gardul electric se masoara cu un aparat special de testare a gardului electric, sau un voltmetru digital, de regula in cel mai indepartat punct al gardului.(sau urmarirea unei scantei fata de borna pamant de minim 3mm.)

Caracteristici tehnice.
Tensiunea de alimentare : Reteaua electrica de 220Vca.
Tensiunea de linie : 12.000 Volti
Frecventa impulsurilor de tensiune : 1 secunda
Consum specific : 150 mA
Putere de incarcare : 0,3J
Lungimea gardului electric : min. 2 Km (depinde foarte mult de calitatea izolatorilor, vegetatia apropiata gardului, rezistenta electrica a firelor si umiditatea atmosferica). Toti acesti factori cumulati pot duce la scaderea lungimii maxime de utilizare a gardului electric, sau cresterii lungimii acestuia.

pentru mai multe detalii descarca informatii suplimentare (de mai jos)

Site: http://www.gotronic.ro
Trimite mesaj
Din Gura in Gura